Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Anaplasi Rehabilitation Center
Ανάπλαση |
Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 15 & Μυριοφύτου (πρώην Αντλιοστασίου)
Ν. Ιωνία

τηλphone 210 270 2800
mailmail

Μέσα από το θεσμό της Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας, διασφαλίζουμε την άριστη φυσική κατάσταση ασθενών που εξαιτίας νόσου ή ατυχήματος έχουν αποκτήσει μόνιμα κινητικά και λειτουργικά ελλείμματα. Ταυτόχρονα, τους ανακουφίζουμε με ψυχολογική υποστήριξη και τους ενθαρρύνουμε με δημιουργική απασχόληση και κοινωνικές δραστηριότητες, αίροντας τον κοινωνικό αποκλεισμό τους.

Το πρώτο βήμα που απαιτείται για να συμμετάσχει ο ασθενής σε προγράμματα Ημερήσιας Φροντίδας στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ είναι να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του, που «κρύβει» την αναπηρία του και περιορίζει την επαφή του με τον κοινωνικό του περίγυρο. Στη συνέχεια, η ενεργή συμμετοχή του σε δραστηριότητες που αφορούν την καθημερινότητά του, τις συνθήκες διαβίωσής του, αλλά και σε πράξεις ψυχαγωγίας και πολιτισμού θα του επιτρέψει να προσαρμόζεται, να συνεχίσει να εκπαιδεύεται και να χρησιμοποιεί «ξεχασμένες» ικανότητες, να αποκτήσει καινούργιες γνώσεις και δεξιότητες, να συνειδητοποιήσει τις δικές του δυνατότητες και να επενδύσει σ΄αυτές.

Το καθημερινό οκτάωρο, κατά μέσον όρο, πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας, που καθορίζεται από την Υπερ-τομεακή Ομάδα Αποκατάστασης με επικεφαλής τον Ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (φυσιοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, νοσηλευτής, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, κοινωνιολόγος) μπορεί να περιλαμβάνει φυσιατρική παρακολούθηση, κινησιοθεραπεία, εκπαίδευση σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής, δημιουργική απασχόληση, (χειροτεχνία, ομαδικά παιγνίδια, ζωγραφική, ταξίδια γνώσης και ψυχαγωγίας μέσω Internet), συμμετοχή σε δημιουργία θεατρικών και μουσικών ομάδων, και συμμετοχή σε πολιτιστικές ή κοινωνικές δραστηριότητες εκτός ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ (εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα).

Κατά την διημέρευσή του ο ασθενής θα δημιουργήσει νέες φιλίες, θα μπορέσει να ανταλλάξει απόψεις και με άλλους συνανθρώπους του, πάσχοντες ή μη, για την νόσο ή την αναπηρία του. Παράλληλα, μέσα από την κοινωνικοποίησή του, θα δημιουργήσει νέες βάσεις στις σχέσεις του με την οικογένειά του και με το εργασιακό του περιβάλλον, απαιτώντας και επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη συμμετοχή και ανταπόκριση.

Με την Ημερήσια Φροντίδα ουσιαστικά επιτυγχάνεται και το τελευταίο στάδιο στην Αποκατάσταση, δηλαδή η προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική επανένταξη του πάσχοντος ,η διασφάλιση ποιότητας και η ισότιμη συμμετοχή του στη ζωή.
Share |
Ανάπλαση - κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης 1 Ανάπλαση - κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης 2 Ανάπλαση - κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης 3 Ανάπλαση - κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης 4 Ανάπλαση - κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης 5