Στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ διακηρύσσουμε ότι «Η Αναπηρία είναι νόσος κοινωνική. Προσβάλλει την Ποιότητα ζωής, δηλαδή, την υποκειμενική αίσθηση πληρότητας και ασφάλειας, την ικανοποίηση και την απόλαυση που δημιουργεί στον Άνθρωπο η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής».

Μέρος των δραστηριοτήτων αυτών είναι και η ενασχόληση με τον Αθλητισμό.

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ενθαρρύνει τους ασθενείς με μόνιμο ή παροδικό λειτουργικό έλλειμμα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Πρόκειται για μια δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου που συμβάλλει

-στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης

-στην  ενίσχυση της αυτοεκτίμησης,  στην ανάπτυξη αλληλοσεβασμού και  αλληλεγγύης, στην καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος.

Για τους ασθενείς που  η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι κάτι περισσότερο από «διάθεση ελευθέρου χρόνου» η ΑΝΑΠΛΑΣΗ διαθέτει την εμπειρία και τεχνογνωσία της για να τους προσφέρει ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη σωματική, ψυχολογική και κοινωνική πλαισίωση και υποστήριξη.

Από το 2002 μέχρι σήμερα η ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ως χορηγός του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών Ελλάδος υποστηρίζει τους μεγάλους πρωταθλητές της χώρας μας στις συμμετοχές τους σε όλες τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις.

Οι Παραολυμπιονίκες μας αποτελούν πηγή έμπνευσης  για τους ασθενείς μας. Γιατί, καθώς οι ασθενείς μας τους συναντούν στους θεραπευτικούς χώρους, όπου γυμνάζονται μαζί τους, αντιλαμβάνονται ότι αυτό που τους ξεχωρίζει, δεν είναι μόνον η καταξίωσή τους που πηγάζει από τις κορυφαίες αθλητικές διακρίσεις τους, αλλά το γεγονός ότι έχουν κατακτήσει την πλήρη κοινωνική τους επανένταξη ως  ενεργοί, κοινωνικά χειραφετημένοι και απελευθερωμένοι Πολίτες.