Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Κλειστή Νοσηλεία στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Ανάπλαση |
Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 15 & Μυριοφύτου (πρώην Αντλιοστασίου)
Ν. Ιωνία

τηλphone 210 270 2800
mailmail

Δημιουργήσαμε ένα πρωτότυπο, ήρεμο και ευχάριστο περιβάλλον ενδονοσοκομειακής περίθαλψης, επιδιώκοντας να εφαρμόσουμε νέες κλινικές καινοτομίες και στο θεσμό της Κλειστής Νοσηλείας, απόσταγμα της τριακονταετούς κλινικής εμπειρίας μας σε εξέχοντα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης, της Αμερικής, αλλά και της χώρας μας.

Κατά την εισαγωγή τους, οι ταλαιπωρημένοι από μακρές και επώδυνες νοσηλείες ασθενείς και οι εξίσου ταλαιπωρημένοι, πολλές φορές απελπισμένοι και δύσπιστοι συγγενείς, αντικρίζουν μια νοσοκομειακή μονάδα καινοφανούς αρχιτεκτονικής αισθητικής και λειτουργικότητας.

Η πρώτη επαφή των ασθενών με τους συνεργάτες μας, μέλη της Υπερ-τομεακής Ομάδας Αποκατάστασης της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, ξεκινώντας με τις κοινωνιολόγους και ψυχολόγους του τμήματος υποδοχής ασθενών και συνεχίζοντας με την κοινωνική λειτουργό, το νοσηλευτικό και θεραπευτικό προσωπικό και βεβαίως τους Γιατρούς μας, δημιουργεί στους ασθενείς μας αβίαστα το αίσθημα της ασφάλειας, της αισιοδοξίας και της σιγουριάς ότι «εδώ θα γίνουμε καλά»!

Κατά την παραμονή τους στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, οι ασθενείς μας βιώνουν τη συμπεριφορά – πρότυπο και γίνονται μέλη μιας επιστημονικής ομάδας, ενός οργανισμού, μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών με συνεχώς αναπτυσσόμενη, αμφίδρομη, ρέουσα επικοινωνία, αυτενέργεια, συλλογικότητα, συντροφικότητα και αλληλεγγύη.

Αυτή η ομάδα, αμοιβαίας αποδοχής και εμπιστοσύνης, τους βοηθά να ξεπεράσουν τους φυσικούς φραγμούς που δημιουργεί η μόνιμη ή παροδική ανικανότητά τους εξαιτίας νόσου ή ατυχήματος, για να απολαύσουν ξανά την οικογένειά τους και τους φίλους τους, να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και να συμμετάσχουν και πάλι ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινής τους ζωής.

• Οργανώσαμε δύο απολύτως λειτουργικές νοσηλευτικές μονάδες, μία ανά όροφο, με άνετους και καλαίσθητους χώρους, έτσι ώστε το ιατρικό, νοσηλευτικό και θεραπευτικό προσωπικό μας να απολαμβάνει τις συνθήκες άσκησης του λειτουργήματός του και οι ασθενείς και οι συνοδοί τους να απολαμβάνουν τη διαμονή τους.

• Μεριμνήσαμε κατά τη χωροταξική μελέτη, ώστε το φυσικό φως να μπαίνει απρόσκοπτα σε κάθε δωμάτιο, να αναδεικνύει την αρμονία των χρωμάτων και την ποιότητα των υλικών και να επιδρά στους ασθενείς ευεργετικά, απομακρύνοντάς τους από την «κλασική» εικόνα του νοσοκομείου.

• Εξασφαλίσαμε την δυνατότητα ιδανικής ρύθμισης του μικροκλίματος σε κάθε δωμάτιο, ώστε οι ασθενείς να επιλέγουν τον επιθυμητό κλιματισμό, υγρασία και φωτισμό, με σταθερή κεντρική παροχή φιλτραρισμένου, καθαρού αέρα.

• Εξοπλίσαμε όλα τα δωμάτια νοσηλείας και την μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) με ρομποτικά κρεβάτια που έρχονται από το μέλλον, για να ανακουφίσουν τους ασθενείς και να τους εκπαιδεύσουν στα πρώτα τους βήματα για αυτοϋπηρέτηση και αυτονομία.
Εξασφαλίζουν αλλαγή θέσεως επί κλίνης, έγερση σε θέση κανονικής καρέκλας, ορθοστάτιση και κίνηση, με ευέλικτο σύστημα ηλεκτρονικού χειρισμού, εύχρηστο ακόμα και από τον ίδιο τον ασθενή. Η μοναδική μικροκλιματική τεχνολογία που διαθέτουν τα στρώματά τους, προβλέπει και ακολουθεί τις ανάγκες του πάσχοντος. Για να προσφέρουν άνεση και χαλάρωση, «διατάζουν» τις ενσωματωμένες αεροκυψέλες να απελευθερώσουν αέρα, ανάλογα με την πίεση που δέχονται από τα μέλη του ανθρώπινου σώματος.
Επιπλέον, χάρη στην προαιρετική επιλογή λειτουργιών επίκρουσης-δόνησης και συνεχούς και εναλλασσόμενης πλευρικής περιστροφής που διαθέτουν, «συμπράττουν» με τους ιατρούς, νοσηλευτές και θεραπευτές στην πρόληψη και θεραπεία κατακλίσεων, αναπνευστικών λοιμώξεων, πνευμονοπαθειών και εν τω βάθει φλεβικών θρομβώσεων.

• Επιλέξαμε υψηλού, με διεθνείς προδιαγραφές, επιπέδου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που μαζί με το αντίστοιχων προδιαγραφών έμπειρο και καταρτισμένο θεραπευτικό προσωπικό μας μπορούν να βοηθήσουν τον ασθενή να επιτύχει το μέγιστο της βελτίωσης και της ανεξαρτησίας του.

• Χάρη στο άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, την εξαίρετη υποδομή και τον άρτιο εξοπλισμό, έχουμε στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ τη δυνατότητα να νοσηλεύουμε ασθενείς οι οποίοι, πέραν της καταστάσεως για την οποία χρειάζεται θεραπεία αποκατάστασης, εμφανίζουν ιδιαίτερες ιατρικές και νοσηλευτικές απαιτήσεις, λόγω του ότι πάσχουν από αναπνευστικές και/ή καρδιαγγειακές παθήσεις, ενώ επίσης φέρουν τραχειοστομία, γαστροστομία, τραύματα και κατακλίσεις. Αντιμετωπίζουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά τα προβλήματα αυτά, ώστε να μην αποτελούν εμπόδιο στην βελτίωση της κίνησης, του λόγου και των ανωτέρων ψυχονοητικών λειτουργιών.

Share |
Ανάπλαση - κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης 1 Ανάπλαση - κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης 2 Ανάπλαση - κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης 3 Ανάπλαση - κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης 4 Ανάπλαση - κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης 5 Ανάπλαση - κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης 6