Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Anaplasi EΟΠΥΥ
FAQ

FAQ

Ανάπλαση |
Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 15 & Μυριοφύτου (πρώην Αντλιοστασίου)
Ν. Ιωνία

τηλphone 210 270 2800
mailmail

5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΣΗΛΙΟ ΕΟΠΥΥ

Βασική Προϋπόθεση

Πάθηση που, σύμφωνα με τον νόμο και τον Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, χρήζει νοσηλείας σε Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας


 1. Πάρτε εξιτήριο από το νοσοκομείο ή την κλινική που νοσηλεύεστε.
 2. Πάρτε από τον Διευθυντή Ιατρό του Τμήματος του Νοσοκομείου ή της Κλινικής που νοσηλευθήκατε (με ειδικότητα σχετική με την πάθησή σας) μία ιατρική γνωμάτευση, με την ίδια ημερομηνία που έχει το εξιτήριό σας, η οποία θα αναφέρει:
  Τα στοιχεία σας και στη συνέχεια ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ:
  Α) από τι πάσχετε,
  Β)ποιές είναι οι συνέπειες και τα επακόλουθα από την πάθησή σας αυτή (ειδικά για ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ),
  Γ) «Λόγω του είδους της παθήσεως και της βαρύτητας αυτής απαιτείται η νοσηλεία σε Κέντρο Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας, με τη χρήση και εφαρμογή των σύγχρονων μέσων και μεθόδων της Ιατρικής Αποκατάστασης, στην οποία συμπεριλαμβάνονται…» και θα συνεχίζει με το είδος της θεραπείας που απαιτείται (φυσικοθεραπεία ή/και εργοθεραπεία ή/και λογοθεραπεία, ή/και ειδική κινησιοθεραπεία στη θεραπευτική πισίνα ή/και ψυχολογική υποστήριξη),
  Δ) την πιθανή χρονική διάρκεια κλειστής νοσηλείας που κρίνει ο γιατρός ως απαραίτητη και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα από την αποκατάστασή σας. Για την διευκόλυνση του ιατρού σας θα σας δώσουμε σχετικό έντυπο ώστε να ανταποκριθεί σωστά στις ειδικότερες απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ.
  Αν ο θεράπων ιατρός σας είναι άλλος, (π.χ. επιμελητής, εξωτερικός συνεργάτης), μπορεί να συνυπογράφει τη γνωμάτευση και να θέτει τη σφραγίδα του, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η σφραγίδα και η υπογραφή του Διευθυντή ιατρού.
 3. Δώστε στο Γραφείο Κίνησης της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, εκτός από το δελτίο αστυνομικής σας ταυτότητας, ιατρική γνωμάτευση και εξιτήριο, όλα πρωτότυπα. Φέρτε μαζί σας και το Βιβλιάριο του ασφαλιστικού φορέα σας. Το βιβλιάριο θα κρατηθεί στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ για όσο καιρό νοσηλεύεστε και θα σας επιστραφεί με το εξιτήριό σας.
 4. Εισαχθείτε στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ.
 5. Αν κατά το διάστημα της νοσηλείας σας για αποκατάσταση στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, χρειαστεί να διακομιστείτε σε άλλο νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική για λόγους που δεν αφορούν την αποκατάσταση, επιστρέφοντας σε μας, για την επανεισαγωγή σας, θα χρειαστούμε και πάλι μια ιατρική γνωμάτευση, με σφραγίδα και υπογραφή από τον θεράποντα ιατρό σας αλλά και από τον Διευθυντή ιατρό ,όπου θα περιγράφεται γιατί διακομιστήκατε και θα αναφέρεται οπωσδήποτε ότι χρήζετε αποκατάστασης με συνέχιση νοσηλείας.
Share |