Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Anaplasi Rehabilitation Center
Ανάπλαση |
Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 15 & Μυριοφύτου (πρώην Αντλιοστασίου)
Ν. Ιωνία

τηλphone 210 270 2800
mailmail

Ισορροπημένος μεταβολισμός και ελεγχόμενο σωματικό βάρος είναι στοιχεία καταλυτικής σημασίας για την ομαλή πορεία αποκατάστασης του πάσχοντος.

Στον Τομέα Διαιτολογίας, Μεταβολισμού και Παχυσαρκίας της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ο ενδοκρινολόγος υποβάλει τους ασθενείς μας σε πλήρη κλινικό και διαγνωστικό έλεγχο. Με την κατάλληλη παρέμβαση (φαρμακευτική αγωγή, ειδικό διαιτολόγιο) ρυθμίζει τυχόν ενδοκρινολογικές παθήσεις (π.χ. σακχαρώδη διαβήτη, υπέρ ή υπο-θυρεοειδισμό και λοιπές ορμονικές διαταραχές).

Ο κλινικός διαιτολόγος προτείνει τα εξειδικευμένα διαιτολόγια και παρακολουθεί την εφαρμογή τους, τόσο σε εσωτερικούς ασθενείς, όσο και σε ασθενείς που ακολουθούν πρόγραμμα Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας ή Ημερήσιας Φροντίδας.

Ειδικότερα, η σίτιση των ασθενών της Κλειστής Νοσηλείας πραγματοποιείται αποκλειστικά υπό τη φροντίδα και ευθύνη του κλινικού διαιτολόγου. Λαμβάνοντας υπόψη την πάθηση του κάθε ασθενούς και πάντοτε σε συνεννόηση με τους θεράποντες ιατρούς, ο κλινικός διαιτολόγος διαμορφώνει εξατομικευμένα διαιτολόγια (π.χ. ειδική δίαιτα για σακχαρώδη διαβήτη, νεφροπάθεια, ουρική αρθρίτιδα, νόσο Crohn, καρδιαγγειακές παθήσεις, υπερλιπιδαιμίες, γαστροεισοφαγική παλινδρόμιση, σπαστική κολίτιδα) και ελέγχει την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητά τους.

Παράλληλα, ο κλινικός διαιτολόγος επιλέγει τροφές με ευεργετική δράση στους καταπονημένους και εξασθενημένους οργανισμούς των ασθενών μας και επιβεβαιώνει, τόσο την ποιότητα, όσο και την ποσότητα της τροφής, επιβλέποντας προσωπικά την προετοιμασία και μεριδοποίηση του φαγητού.

Τέλος, ενημερώνει και συμβουλεύει τους (εσωτερικούς και εξωτερικούς) ασθενείς και τους οικείους τους για τις διατροφικές συνήθειες που θα πρέπει να υιοθετήσουν σύμφωνα με την πάθησή τους και μετά την ολοκλήρωση του θεραπευτικού προγράμματος αποκατάστασης στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ.

Share |
Ηλεκτρονική ζηγαριά σε τροχήλατο