Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Anaplasi Συχνές Ερωτήσεις
FAQ

5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΣΗΛΙΟ ΕΟΠΥΥ
eoppy0
eoppy1
eoppy2
eoppy3
eoppy4
eoppy5


Ανάπλαση |
Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 15 & Μυριοφύτου (πρώην Αντλιοστασίου)
Ν. Ιωνία

τηλphone 210 270 2800
mailmail

ΚΛΕΙΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ - ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΣΗΛΙΟ

Ποιές είναι οι παθήσεις που καλύπτονται με το ειδικό νοσήλιο από τον ΕΟΠΥΥ ή άλλο ασφαλιστικό φορέα;

Οι παθήσεις που καλύπτονται με το ειδικό νοσήλιο από τον ΕΟΠΥΥ αναφέρονται περιοριστικά στον ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ και είναι:
 • Οξύ Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (αιμορραγικό/ισχαιμικό) με τεκμηριωμένη νευροκινητική βλάβη (κατά κωδικό νόσου)
 • Ανοξική - Ισχαιμική Εγκεφαλοπάθεια
 • Χειρουργικές επεμβάσεις εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού
 • Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ή κακώσεις νωτιαίου μυελού
 • Οξεία διάχυτη εγκεφαλομυελίτιδα
 • Λοίμωξη ΚΝΣ με νευροκινητικά προβλήματα
 • Οξεία μυελίτιδα / μυελοπάθεια
 • Οξεία Πολυνευροπάθεια (GuillainBarre, τοξικές πολυνευροπάθειες από κάθε αιτία),
 • Υποτροπή πολλαπλής σκλήρυνσης ή χρόνιας φλεγμονώδους πολυνευροπάθειας κατά την εκδήλωση πρόσφατων νευρολογικών ελλειμμάτων που αντιμετωπίστηκαν με ελήψη κορτικοστεροειδών και προκαλούν αδυναμία ορθοστάτησης και βάδισης σε ασθενείς που ήταν περιπατητικοί (έστω με υποστήριξη πριν την πρόσφατη υποτροπή),
 • Μυοπάθειες – μυασθένειες κάθε αιτιολογίας
 • Πολυτραυματίες με αδυναμία ορθοστάτησης και βάδισης
 • Ασθενείς με αστάθεια πυελικού δακτυλίου και ασθενείς μα κατάγματα δύο άκρων με αδυναμία ορθοστάτησης και βάδισης
 • Αρθοπλαστική κατά Girdlestone
 • Μείζονες ορθοπαιδικές χειρουργικές επεμβάσεις με αποδεδειγμένη αδυναμία ορθοστάτησης και βάδισης που βεβαιώνει ο θεράπτων ιατρός που διενήργησε την χειρουργική επέμβαση έπειτα από τη μέση διάρκεια νοσηλείας του ΚΕΝ που έχει επιλεγεί για τη νοσηλεία
 • Αναθεώρηση αρθροπλαστικής, περιπροθετικά κατάγματα
 • Ακρωτηριασμούς άνω ή/και κάτω άκρων.
Επειδή ο νέος κανονισμός του ΕΟΠΥΥ έχει ξεκινήσει να ισχύει από 1-11-2018, είμαστε σε αναμονή των διευκρινιστικών εγκυκλίων και οδηγιών του Οργανισμού, με στόχο την όσο τη διεύρυνση στην κάλυψη των αναγκών σας.
Αν είστε ασφαλισμένοι σε ασφαλιστικό φορέα που δεν είναι ενταγμένος στον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ασφαλιστικό φορέα σας για τις παθήσεις που καλύπτει, έχοντας πάντα ως οδηγό το ΠΔ 383/2002. Συχνά αυτά τα ασφαλιστικά ταμεία υιοθετούν τον εκάστοτε Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ.

Για τις παραπάνω παθήσεις μπορώ να νοσηλευθώ, με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ, ή υπάρχουν περιορισμοί;

Υπάρχουν περιορισμοί, σύμφωνα με τον ΝΕΟ Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, που αφορούν την βαρύτητα της πάθησης, το χρόνο νοσηλείας και την προηγούμενη κατάσταση υγείας του ασθενούς. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να αποτανθείτε στο Γραφείο Κίνησης Ασθενών της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ.

Είμαι ασθενής ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ και πάσχω από μία από τις παραπάνω παθήσεις. Ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω, προκειμένου να νοσηλευθώ στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ για αποκατάσταση;

Πέντε απλά βήματα απαιτούνται για να εισαχθείτε στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ. Ακολουθήστε τα και δεν θα ταλαιπωρηθείτε στο ελάχιστο, με βάση τις οδηγίες μας.

Δεν είμαι ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥΥ, αλλά σε άλλο Ταμείο, και θέλω να νοσηλευθώ στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ για αποκατάσταση. Τι πρέπει να κάνω;

Η διαδικασία μπορεί να διαφέρει από Ταμείο σε Ταμείο. Οι υπεύθυνοι του Γραφείου Κίνησης ασθενών της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ και η Κοινωνική Υπηρεσία μας θα σας βοηθήσουν, για να μην ταλαιπωρηθείτε.

Δεν υπάρχουν άλλες παθήσεις που χρειάζονται αποκατάσταση;

Αποκατάσταση απαιτείται και για άλλες παθήσεις, ακόμη και πριν από χειρουργικές επεμβάσεις. Δεν καλύπτονται από το ασφαλιστικό ταμείο, αλλά τα οφέλη που αποκομίζονται, για παράδειγμα από την αποκατάσταση καρδιολογικών ασθενών, ή από την προεγχειρητική αποκατάσταση υπερέχουν σαφώς του κόστους. Συζητήστε τα θέματα αυτά με τον θεράποντα ιατρό σας, ή ρωτήστε τους ιατρούς μας στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ.

Με τι ποσόν καλύπτουν ο ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία την κλειστή νοσηλεία μου στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ;

Ο ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν την κλειστή νοσηλεία στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, με 150 ΕΥΡΩ την ημέρα. Αυτό είναι το λεγόμενο «ειδικό νοσήλιο». Στην πραγματικότητα βέβαια και προς ενημέρωσή σας το ποσόν αυτό δεν ισχύει, αφού ο ΕΟΠΥΥ επιβάλλει rebate και clawback σε όλα στα Κέντρα Αποκατάστασης έως 50%. Παρόλα αυτά η κάλυψη σημαίνει ότι εσείς δεν πληρώνετε αυτά τα 150 ΕΥΡΩ στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ούτε βέβαια καμία διαφορά από την επιβάρυνση που υφιστάμεθα από τα rebate και clawback, αλλά ο ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία τα οφείλουν στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ.

Τι καλύπτει το ειδικό νοσήλιο στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ;

Το ειδικό νοσήλιο στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ καλύπτει μόνον οτιδήποτε περιλαμβάνεται στην αποθεραπεία και αποκατάσταση του ασθενούς, δηλαδή την διαμονή σε τετράκλινο δωμάτιο, διατροφή, νοσηλεία και φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική κινησιοθεραπεία στη θεραπευτική πισίνα, ψυχολογική υποστήριξη από κλινικό ψυχολόγο, νευροψυχολογική θεραπεία, περιποίηση κατακλίσεων, καθημερινή ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα από τον ειδικό ιατρό φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης (φυσίατρο) και από ιατρό πνευμονολόγο – εντατικολόγο, υγειονομικό υλικό, φάρμακα και εξετάσεις.

Τι ΔΕΝ καλύπτει το ειδικό νοσήλιο στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ;

Το ειδικό νοσήλιο ΔΕΝ καλύπτει άλλες νόσους, εκτός από αυτές που σύμφωνα με τον νόμο χρειάζονται αποκατάσταση (π.χ. καρδιολογικές παθήσεις, παθήσεις του ουροποιητικού, του γαστρεντερικού συστήματος, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.).
Ο ασθενής μπορεί να επιλέξει ιατρό του Κέντρου, ή δικό του, συμβεβλημένο ή μη με τον ΕΟΠΥΥ, για την παρακολούθηση των άλλων νόσων από τις οποίες πάσχει.

Γιατί δεν έχετε τετράκλινα στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ;

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ εμπίπτει στις νεότερες προδιαγραφές του νόμου, σύμφωνα με τις οποίες δεν επιτρέπονται τετράκλινα στα Κέντρα Αποκατάστασης, παρά μόνον τρίκλινα, δίκλινα και μονόκλινα. Άλλα Κέντρα Αποκατάστασης στη χώρα μας έχουν ιδρυθεί και λειτουργήσει με τις παλαιές προδιαγραφές, που επέτρεπαν τετράκλινα δωμάτια. Για λόγους ίσης μεταχείρισης ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων καλύπτει το 100% της νοσηλείας σε τετράκλινα.

Επιβαρύνομαι οικονομικά για νοσηλεία σε τρίκλινο, δίκλινο και μονόκλινο δωμάτιο;

Για τη νοσηλεία σας σε τρίκλινο, δίκλινο ή μονόκλινο ισχύουν συγκεκριμένες τιμές για αναβάθμιση κλίνης, την οποία εσείς πληρώνετε σε μας, όπως ορίζει ο νόμος. Αναβάθμιση κλίνης ΔΕΝ σημαίνει ότι υποβαθμίζονται οι θεραπείες και οι παροχές των άλλων δωματίων! Κάθε ασθενής είναι μοναδικός για μας, ανεξάρτητα αν επιλέγει τρίκλινο, δίκλινο ή μονόκλινο.
Για τους ασθενείς μας κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο και όχι ό,τι θεωρείται εφικτό.

Εγώ και οι δικοί μου θα φροντίζουμε να εξασφαλίζουμε τα φάρμακά μου για όσο χρόνο νοσηλευθώ στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ;

Εμείς φροντίζουμε να σας παρέχουμε την φαρμακευτική αγωγή που ορίζουν οι θεράποντες ιατροί σας, για όλο το χρονικό διάστημα της νοσηλείας σας στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ.

Εγώ και οι δικοί μου θα φροντίζουμε για να πραγματοποιήσω κάποια ειδική εξέταση που απαιτείται, για όσο χρόνο νοσηλευθώ στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ;

Εμείς φροντίζουμε να οργανώσουμε την πραγματοποίηση κάθε εξέτασης που απαιτείται για σας, από την πιο απλή μέχρι την πιο εξειδικευμένη.

Πώς θα ξέρω το χρονικό διάστημα που μπορώ να νοσηλευθώ με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ;

Ο νέος Κανονισμός του ΕΟΠΥΥ καθορίζει τον μέγιστο χρόνο νοσηλείας σε Κέντρο Αποκατάστασης για τις νόσους που καλύπτονται από το ειδικό νοσήλιο.
Για το χρόνο αυτό ενημερώνεστε εξ’ αρχής από τους υπεύθυνους του Γραφείου Κίνησης Ασθενών.

Τι ιατρικές ειδικότητες υπάρχουν στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ;

Στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ υπάρχουν διακεκριμένοι ιατροί όλων των ειδικοτήτων και βρίσκονται στη διάθεσή σας, εφόσον τους χρειαστείτε.

Υπάρχουν γιατροί στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ και το βράδυ;

Στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ οι εξειδικευμένοι ιατροί είναι κοντά σας, δια της φυσικής τους παρουσίας, όλο το 24ωρο, καθημερινά, αλλά και σε γιορτές και αργίες.

Χρειάζεται να με δει γιατρός της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ πριν την εισαγωγή μου;

Συνιστούμε οπωσδήποτε την επίσκεψη ειδικού ιατρού μας στο νοσοκομείο που νοσηλεύεστε ή στο σπίτι, πριν έρθετε στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, για να έχουμε πλήρη, ολοκληρωμένη και ασφαλή άποψη για την κλινική σας εικόνα. Έτσι και εσείς με τη σειρά σας θα έχετε από τους ιατρούς μας πλήρη, αναλυτική και τεκμηριωμένη ενημέρωση για την πάθησή σας, για την δυνατότητα θεραπείας σας και για τις προοπτικές της αποκατάστασής σας. Επιπλέον, η θεραπεία αποκατάστασής σας θα ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα της εισαγωγής σας, χωρίς καθυστέρηση.

Τι γίνεται σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντικειμενικά η δυνατότητα να με επισκεφτεί γιατρός της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ πριν την εισαγωγή μου;

Αν δεν υπάρχει αντικειμενικά αυτή η δυνατότητα, θα ζητήσουμε να φέρετε από τον θεράποντα ιατρό σας ή από το νοσοκομείο που νοσηλεύεστε πλήρες και αναλυτικό ιατρικό ιστορικό (εγγράφως), που θα περιλαμβάνει την πορεία της νόσου, τυχόν επιπλοκές καθώς και πλήρη φαρμακευτική αγωγή και ιατρικές οδηγίες.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου κατά την εισαγωγή μου στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ;

Εξιτήριο (πρωτότυπο), ιατρική γνωμάτευση για εισαγωγή στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ (πρωτότυπη), ενημερωμένο ασφαλιστικό βιβλιάριο, αστυνομική ταυτότητα, πρόσφατες εξετάσεις, φάρμακα για 48 ώρες, έγγραφες οδηγίες θεραπόντων ιατρών και τα προσωπικά σας αντικείμενα.
Προσοχή ως προς την ιατρική γνωμάτευση, που θα πρέπει να είναι πλήρης και λεπτομερής, με βάση τις απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ.
Το βιβλιάριο κρατείται στο Γραφείο Κινήσεως της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, όπως ορίζει ο ΕΟΠΥΥ, για όσο χρονικό διάστημα νοσηλεύεστε.
Με την εισαγωγή σας θα σας δοθούν γραπτές οδηγίες, σχετικά με τον Κανονισμό Λειτουργίας της Κλειστής Νοσηλείας.

Τι θεραπεία θα ακολουθώ στο Κέντρο;

Η θεραπεία σας είναι εξατομικευμένη, σύμφωνη με τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις για την αποκατάστασή σας και σχεδιάζεται, εφαρμόζεται και επιβλέπεται από την Δι-επιστημονική Ομάδα Αποκατάστασης.

Πόσο χρόνο διαρκεί κάθε θεραπεία;

Η διάρκεια μιας τυπικής θεραπευτικής συνεδρίας είναι 45 λεπτά. Παρόλα αυτά, η διάρκεια και η συχνότητα των θεραπευτικών συνεδριών εξαρτάται από την νευρολογική, λειτουργική και γενική κατάσταση του εκάστοτε ασθενούς. Σε ασθενείς με ελαττωμένες αντοχές, μπορεί για παράδειγμα η κινησιοθεραπεία, ή η εργοθεραπεία, ή η λογοθεραπεία να πραγματοποιούνται για 10-15 λεπτά κάθε δύο ώρες, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας (9.00-21.00). Κατά την κρίση της Ομάδας Αποκατάστασης οι θεραπείες από διαφορετικές ειδικότητες μπορεί να γίνονται παράλληλα και ταυτόχρονα, εξασφαλίζοντας το μέγιστο όφελος για τον ασθενή. Για τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς επιπρόσθετες θεραπείες πραγματοποιούνται επί κλίνης, με εξατομικευμένα προγράμματα που περιλαμβάνουν δόνηση, επίκρουση, προγραμματισμένες αλλαγές θέσεων με την βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών που είναι ενσωματωμένοι στα ρομποτικά κρεβάτια και, επί ενδείξεως, σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
 

Πώς εξασφαλίζεται η διατροφή μου κατά τη νοσηλεία μου στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ;

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην Αποκατάσταση. Η κλινική Διαιτολόγος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της Δι-Επιστημονικής Ομάδας Αποκατάστασης, παρέχει την σωστή διαιτολογική υποστήριξη, με βάση τις διατροφικές ανάγκες, αλλά και τις αντικειμενικές δυνατότητες σίτισης κάθε ασθενούς. Έτσι, διαφορετικά θα σιτιστούν για παράδειγμα, ο ασθενής με ρινογαστρικό σωλήνα, με προβλήματα δυσφαγίας, ο διαβητικός, ο νεφροπαθής, ο υπερτασικός, ο καρδιοπαθής, ο ασθενής με γαστροστομία, ο παχύσαρκος ή ο απισχνασμένος ασθενής. Για τη διατροφή των ασθενών της Κλειστής Νοσηλείας έχουμε φροντίσει, ώστε να τηρούνται οι αυστηρότεροι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, όχι μόνον βάσει Πιστοποιήσεων κατά ISO 22000, 9001, 14001 και HALAL, αλλά και με επιπλέον ελέγχους και ειδικές προδιαγραφές.
 

Στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ δέχεστε ασθενείς με τραχειοστομία ή/και γαστροστομία;

Φυσικά! Η τραχειοστομία και η γαστροστομία τοποθετούνται για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας ανάπτυξης σοβαρών επιπλοκών (πνευμονία από εισρόφηση, εξελκώσεις οισοφάγου από την μακρά παραμονή του ρινογαστρικού σωλήνα, υποσιτισμός κ.λ.π.).
Η ύπαρξή τους, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν καθιστά τους ασθενείς μη αποκαταστάσιμους. Αντίθετα, «σε έμπειρα χέρια», διευκολύνει και επιταχύνει την αποκατάσταση των ασθενών αυτών.
Στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία και βέβαια την υποδομή και τον εξοπλισμό για να νοσηλεύσουμε με την ύψιστη δυνατή ασφάλεια ασθενείς με τραχειοστομία ή/και γαστροστομία.
Ο συνδυασμός της εντατικής θεραπείας αποκατάστασης και της φροντίδας τους από το εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και θεραπευτικό προσωπικό που συγκροτεί τη Μονάδα Δυσφαγίας οδηγεί στην ταχύτερη δυνατή αφαίρεσή τους.
 

Θα βρίσκομαι σε δωμάτιο με παρόμοια «περιστατικά»;

Οι ιατροί μας θα φροντίσουν ώστε να βρίσκεστε στο δωμάτιο με ασθενείς παρόμοιας ηλικίας και γενικής κατάστασης. Οι ιατροί μας επίσης μπορούν να σας αλλάξουν δωμάτιο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σας, με τα ίδια κριτήρια και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών της κλειστής νοσηλείας.

Θα χρειαστώ αποκλειστική νοσοκόμα;

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ διαθέτει πολλαπλάσιο νοσηλευτικό και θεραπευτικό προσωπικό από αυτό που ορίζει ο νόμος. Το προσωπικό μας επαρκεί, ώστε να μην χρειάζεστε αποκλειστική νοσοκόμα. Αν όμως το επιθυμείτε εσείς, και σε συνεννόηση με τους ιατρούς μας, μπορείτε να έχετε την δική σας αποκλειστική νοσοκόμα. Η αποκλειστική σας θα πρέπει να σέβεται τον Κανονισμό Λειτουργίας της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ και τις οδηγίες της Δι-Επιστημονικής Ομάδας Αποκατάστασης.

Χρειάζεται κάποιος φίλος ή συγγενής μου να βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό μου;

Στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ θεωρούμε αδιανόητο να υποκαθιστά συγγενής ή φίλος του ασθενούς τον νοσηλευτή ή τον θεραπευτή στα καθήκοντά του. Έτσι, ΔΕΝ είναι οι συγγενείς και φίλοι σας που, για παράδειγμα, θα σας θυμίζουν τα φάρμακά σας, θα ελέγχουν τον ορό σας, θα σας πηγαίνουν στην τουαλέτα, θα φροντίζουν για την προσωπική σας υγιεινή, «θα σας κάνουν ασκήσεις». Για όλα αυτά φροντίζει το ιατρικό, νοσηλευτικό και θεραπευτικό προσωπικό μας.
Ένα μέλος της οικογένειάς σας, ή ένα φιλικό σας πρόσωπο μπορεί να βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό σας, εφόσον το θέλετε, αλλά μόνον για συντροφιά.
Επιθυμούμε να συμμετέχουν η οικογένειά σας και οι φίλοι σας στις δραστηριότητες της καθημερινής σας ζωής και να περνούν μαζί σας τις ώρες που απολαμβάνετε το πρωινό σας, το μεσημεριανό σας, το βραδινό σας και τον ελεύθερο χρόνο σας. Οι υπόλοιπες ώρες της νοσηλείας σας στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ είναι αφιερωμένες στη θεραπεία σας και στην ανάπαυσή σας.
 

Θέλω να μείνει κάποιος δικός μου στο πλάι μου τη νύχτα, όταν θα νοσηλεύομαι. Πού θα κοιμηθεί;

Χάρη στις ειδικές ανατομικές πολυθρόνες με επέκταση για τα πόδια, που υπάρχουν δίπλα από κάθε κρεβάτι, ένας δικός σας άνθρωπος θα μπορέσει να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί άνετα, χωρίς να καταπονηθεί. Αν νοσηλεύεστε σε μονόκλινο, θα κοιμηθεί σε δικό του κρεβάτι.

Στο νοσοκομείο ή στο σπίτι χρησιμοποιούσα αερόστρωμα. Θα το χρειαστώ στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ;

Τα ρομποτικά κρεβάτια της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ έχουν ενσωματωμένη την πλέον προηγμένη τεχνολογία που καταργεί το αερόστρωμα. Τα στρώματα που διαθέτουν τα κρεβάτια μας μπορούν να προσαρμόζονται στο σώμα του κάθε ασθενούς. Διαβάστε για την ρομποτική τεχνολογία μας.εδώ.

Έχω κατακλίσεις. Πώς θα τις αντιμετωπίσετε; Φοβάμαι μήπως αποκτήσω και άλλες.

Τα ίδια τα κρεβάτια μας έχουν τέτοιες προδιαγραφές, ώστε να προλαμβάνουν, αλλά και να αντιμετωπίζουν τις κατακλίσεις. Στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ θα αντιμετωπίσουμε τις κατακλίσεις σας με όλες τις σύγχρονες και εγκεκριμένες διεθνώς μεθόδους. Στόχος μας είναι να φεύγουν οι ασθενείς μας από την ΑΝΑΠΛΑΣΗ χωρίς κατακλίσεις.

Ολοκλήρωσα την κλειστή νοσηλεία. Πώς μπορώ να συνεχίσω την αποκατάσταση;

Μπορείτε να συνεχίσετε την αποκατάσταση ως εξωτερικός ασθενής, δηλαδή να έρχεστε στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, να κάνετε τη θεραπεία σας και να επιστρέφετε στο σπίτι και στις δραστηριότητές σας. Ο νόμος προβλέπει 60 ή 80 θεραπείες το χρόνο, ανάλογα με την βαρύτητα της πάθησής σας και για δύο χρόνια. Οι θεραπείες αυτές καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το ασφαλιστικό ταμείο σας.
Ειδικότερα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν χρονικά όρια για την ημερήσια νοσηλεία, για τα οποία θα ενημερωθείτε από το Γραφείο Κίνησης και την Κοινωνική μας Υπηρεσία.
 
Share |