Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Όροι Χρήσης
Ανάπλαση |
Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 15 & Μυριοφύτου (πρώην Αντλιοστασίου)
Ν. Ιωνία

τηλphone 210 270 2800
mailmail


Επίσκεψη Τουρκικού σωματείου ΑμεΑ στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Οκτώβριος 2013 - Επίσκεψη Τουρκικού σωματείου ΑμεΑ στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ πραγματοποίησε προσκεκλημένη ομάδα ΑμεΑ του Δήμου Ατταλείας από την Τουρκία, με μέλη του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ ΤΥΡΤΑΙΟΣ. Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν από την θερμή υποδοχή, εντυπωσιάστηκαν από την υποδομή και τον εξοπλισμό του Κέντρου και κάλεσαν το προσωπικό της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ να ανταποδώσει την επίσκεψη στην Αττάλεια.


Image

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Στη μνήμη του Διονύση Γεωργάτου...

Στη μνήμη του Διονύση Γεωργάτου...

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κλινική σας, που φιλοξένησε την προβολή της ταινίας «Σαν πέτρινα λιοντάρια στη μπασιά της νύχτας». Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να δείξουμε την ταινία στον ασθενή σας, Διονύση Γεωργάτο, έναν Μακρονησιώτη που συνέβαλε σημαντικά τόσο στην ανεύρεση αρχειακού υλικού για την ταινία όσο και στη διάσωση της ιστορικής μνήμης της Μακρονήσου, μέσα από τη μακρόχρονη ερευνητική εργασία του. H ταινία συμμετέχει σε αυτή τη δουλειά μνήμης που δεν τελειώνει ποτέ, και που νομίζουμε ότι αφορά πολύ περισσότερο το παρόν παρά το παρελθόν.

Με εκτίμηση,
Ελένη Γιώτη"

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Σάρωσε για άλλη μια φορά ο παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης!

Παγκόσμιο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στα 100 μέτρα πρόσθιο

Παγκόσμιο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στα 100 μέτρα πρόσθιο SB2 κολύμβησης, με χρόνο 02:12.64 από τον Γιάννη Κωστάκη, στο 7ο Τουρνουά Κολύμβησης open, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νάουσας.

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Σάρωσε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2012 η παρ/νίκης Βούλα Καντζά

Σάρωσε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2012 η παρ/νίκης Βούλα Καντζά

Με τρία μετάλλια, ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο, επέστρεψε από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2012 που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία, η παραολυμπιονίκης Βούλα Καντζά. Η πρώτη της επίσκεψη μετά την επιστροφή, ήταν στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ για να το γιορτάσει και να μας ευχαριστήσει. "Αγωνίστηκα με πολύ αντίξοες συνθήκες, με άσχημο καιρό σε μια διοργάνωση με πολλές οργανωτικές ελλείψεις. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ την ΑΝΑΠΛΑΣΗ για την στήριξή της όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τη φετεινή χρονιά. Είναι πάντα δίπλα μου, στην προσπάθειά μου" Στη φωτογραφία με τους φυσιοθεραπευτές της Κώστα Κούνα, Αλέξανδρο ΓιΙαννίρη, Ευγένιο Μαμουτάϊ υπό την ...επίβλεψη του επιστημονικού διευθυντή κ. Ζηκόπουλου... Επόμενος σταθμός: Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012, Λονδίνο. Καλή επιτυχία Βούλα!

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Χρυσό Μετάλλιο για την Βούλα Καντζά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Χρυσό Μετάλλιο για την Βούλα Καντζά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Δείτε το στο youtube

Δείτε το στο Facebook

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Σύμβαση της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ με τον ΕΟΠΥΥ

Σύμβαση της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ με τον ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι των ασφαλιστικών ταμείων ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ (ΚΑΠ-ΔΕΗ, ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ, ΤΑΠ-ΗΣΑΠ, ΤΑΠ-ΗΛΠΑΠ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ), με την κάλυψη του Ε(θνικού) Ο(ργανισμού) Π(αροχής) Υ(πηρεσιών) Υ(γείας) μπορούν να απολαμβάνουν στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες αποκατάστασης για κλειστή νοσηλεία, ημερήσια νοσηλεία και ημερήσια φροντίδα.
Το ίδιο ισχύει και για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ - ΤΣΑΥ, ΕΔΟΕΑΠ, ΟΑΤΥΕ (Τράπεζα Ελλάδος, Εθνική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα), ΣΟΕΛ, ΕΥΔΑΠ.

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Ενημερωθείτε και αντιμετωπίστε την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ

Με αφορμή την 16η Νοεμβρίου, ο Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ κ. Γεώργιος Μπάρτζης, πνευμονολόγος-φυματιολόγος, μας ενημερώνει... περισσότερα...

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Ενημερωθείτε για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια.

Ενημερωθείτε για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια.

Διαβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο, εκτυπώστε το, διαδώστε το!

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Παγκόσμιο Κύπελλο Μπότσια 2011

Παγκόσμια επιτυχία αθλητή της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπότσια 2011 . Δείτε τη σχετική ευχαριστήρια επιστολή του παραολυμπιονίκη μας.

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Τραυματισμός του παραολυμπιονίκη Γιάννη Κωστάκη

Τραυματισμός του παραολυμπιονίκη Γιάννη Κωστάκη

Ιούλιος 2011:
Γιάννης Κωστάκης: Από το Βερολίνο στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ για αποκατάσταση, με το βλέμμα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Συνέντευξη των φυσιάτρων κ.κ. Κώστα Ζηκόπουλου και Κων/νας Κοτσίφη

Συνέντευξη των φυσιάτρων κ.κ. Κώστα Ζηκόπουλου και Κωνσταντίνας Κοτσίφη στο MEGA

Δείτε το Σάββατο 7 Μαϊου 2011 στις 4.00 το απόγευμα στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη «Όλα για την υγεία μου» με θέμα «Το εγκεφαλικό χρόνια δεν κοιτά?» συνέντευξη των φυσιάτρων κ.κ. Κώστα Ζηκόπουλου και Κωνσταντίνας Κοτσίφη
It Has Video

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Απόκριες 2011

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2011

Αποκριάτικες μάσκες κατασκεύασαν και ζωγράφισαν οι ασθενείς μας. Μαζί τους εργοθεραπευτές, η κοινωνική λειτουργός, οι ψυχολόγοι, οι νοσηλευτές. Χαρά, συγκίνηση και δημιουργικότητα . Δείτε και άλλες φωτογραφίες στον Τομέα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Κοπή πίττας Ελλήνων Παραολυμπιονικών στην Ανάπλαση

Κοπή πίττας Ελλήνων Παραολυμπιονικών στην Ανάπλαση (21 Φεβρουαρίου 2011)

Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών έκοψε την πίττα του στις εγκαταστάσεις της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ. Από το 2002 η ΑΝΑΠΛΑΣΗ βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων Αθλητών με Αναπηρία. Εϊναι φυσικό πλέον, οι Παραολυμπιονίκες μας θεωρούν ότι η ΑΝΑΠΛΑΣΗ είναι το σπίτι τους. Δείτε αναλυτικά στα Δελτία Τύπου.

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Γιορτάζοντας την 3η Δεκεμβρίου στο Πλανητάριο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Εμείς, για να γιορτάσουμε την 3η Δεκεμβρίου, πήγαμε μια βόλτα στο Πλανητάριο. Είδαμε την ταινία "Από τη Γη στη Σελήνη, ήπιαμε καφέ, φάγαμε, γελάσαμε και απολαύσαμε την ηλιόλουστη μέρα.Αυτές είναι κάποιες από τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε.Δείτε πρόσωπα γελαστά και ευτυχισμένα. Γιατί, ανάπηρη είναι μόνον η κοινωνία μας, όχι εμείς....

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Τα ΤΕΕ Χαλανδρίου στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ

ΤΑ ΤΕΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ (Νοέμβριος 2007)

Επίσκεψη εκπαιδευτικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν οι σπουδαστές του Τμήματος Κινησιοθεραπείας του ΤΕΕ Χαλανδρίου με την καθηγήτριά τους κα Καλογεράκη στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πληροφορήθηκαν από την κοινωνική υπηρεσία για την δομή και τη λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης. Οι γιατροί και φυσικοθεραπευτές του Κέντρου τους ενημέρωσαν για τη λειτουργία του Τμήματος Φυσιοθεραπείας και την σημαντική συμβολή του στην αποκατάσταση των ασθενών. Οι σπουδαστές εντυπωσιάστηκαν από τον σύγχρονο εξοπλισμό του πρότυπου εργαστηρίου Φυσιοθεραπείας, που διαθέτει η ΑΝΑΠΛΑΣΗ.

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ στο Μουσείο Φρυσίρα

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΡΥΣΙΡΑ

Αυτό τον καιρό, το Μουσείο Φρυσίρα φιλοξενεί την έκθεση «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων και μέσα από τον Καθρέφτη» του Ολλανδού ζωγράφου Pat Andrea. Για κάποιους από τους ασθενείς μας, η διαδρομή από τη στάση του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα μέχρι την οδό Μονής Αστερίου, ίσως μια άλλη μέρα να ήταν αδύνατη. Όμως εκείνη τη μέρα οι ασθενείς μας έδιναν ο ένας κουράγιο στον άλλο. Όταν η Βαρβάρα που πάσχει από ΣΚΠ κουράστηκε, ζήτησε να σπρώξει το αναπηρικό αμαξίδιο της Έλσας που επίσης πάσχει από ΣΚΠ.

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ στο 6ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τυφλών

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΟ 6o ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ , ως μέγας χορηγός της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, είχε δυναμική παρουσία και στο 6ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Τυφλών. Κατά τη διάρκειά του, το ιατρικό και θεραπευτικό προσωπικό της προσέφερε υπηρεσίες αποκατάστασης όχι μόνον στους ΄Ελληνες αθλητές, αλλά και σε αθλητές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Ο πρόεδρος της ΕΑΟΜΑμεΑ Κυριάκος Γριβέας στην ομιλία του ευχαρίστησε την ΑΝΑΠΛΑΣΗ και τον ιδρυτή και πρόεδρό της Δρ Χρήστο Γεωργόπουλο, για την διαρκή υποστήριξη στους αθλητές της Ομοσπονδίας, ενώ τη συμβολή της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ στην διοργάνωση εξήρε και ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Εσωτερικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2005

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2005

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εσωτερικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2005 της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, στα γήπεδα ΒΑΖΕΧΑ, στο Χαλάνδρι. Το θεραπευτικό και διοικητικό προσωπικό συμμετείχε με ενθουσιασμό. Πρωταθλήτρια, η ομάδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΙ", που επέδειξε σαφή υπεροχή έναντι της ομάδας "ΠΡΩΪΝΟΙ". Και του χρόνου!

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Αναπηρία: Νόσος Κοινωνική

ΑΝΑΠΗΡΙΑ: ΝΟΣΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Να γιατί δεν θα πάψουμε ποτέ να φωνάζουμε ότι, η αναπηρία είναι νόσος κοινωνική! Ο Σταύρος μας το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Καθημερινές ιστορίες της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ"

Ήταν αρκετό για τον Γιώργο Κ, που έχει κινητικό έλλειμα εξαιτίας όγκου στον εγκέφαλο να συναντήσει στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ τον χρυσό παραολυμπιονίκη μας Γιάννη Κωστάκη που ακολουθεί στο Κέντρο πρόγραμμα αποκατάστασης, ενόψει της προετοιμασίας του για τις προσεχείς μεγάλες αθλητικές οργανώσεις. Άντλησε δύναμη , ώστε να ασχοληθεί με την κολύμβηση.
Ο Χρήστος Π. όταν ήρθε στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, δεν μπορούσε να πιάσει το μολύβι και να γράψει. Τώρα, μετά από τη θεραπεία του, ενθουσιασμένος, γράφει παντού. Ακόμη και πάνω σε ένα ιατρικό χαρτοσέντονο!!

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Ασχοληθείτε με τον Αθλητισμό

ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Μια ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, την 1Η Ιουνίου 2005. Παρουσιάζοντας τους κύριους ομιλητές, τον Πρόεδρο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜΑΜΕΑ) κ. Κυριάκο Γριβέα και την προπονήτρια της Ομοσπονδίας κ. Χρυσούλα Ορφανού, ο Πρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Δρ Χρήστος Γεωργόπουλος απηύθυνε πρόσκληση στους ασθενείς: «Ο αθλητισμός είναι και το μέσον και ο στόχος της Αποκατάστασης. Ελάτε να ασχοληθείτε με τον Αθλητισμό».
«Ασχοληθείτε με τον αθλητισμό και δεν θα το μετανιώσετε! Όταν, το 1975, στα πλαίσια της Αποκατάστασής μου, με προέτρεψαν να κάνω κολύμβηση, δεν πίστευα, πόσο μπορεί να με βοηθήσει, ούτε βέβαια την εξέλιξή μου ως αθλητή» παρότρυνε τους παρευρισκόμενους ο κ. Γριβέας, που ως γνωστόν έχει συμμετάσχει σε 5 Παραολυμπιακούς Αγώνες και έχει χαρίσει πολλά μετάλλια στη χώρα μας. Η κα Ορφανού, ξεκινώντας την παρουσίαση των παραολυμπιακών αθλημάτων, τόνισε: «Ασχολούμαι στο χώρο του ειδικού αθλητισμού από το 1988. Πρώτη φορά καλούμαι από Κέντρο Αποκατάστασης να μιλήσω για την αξία του αθλητισμού στην υγεία του ανθρώπου»
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, πολλοί νέοι άνθρωποι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για αθλητικές δραστηριότητες. Άλλοι προβληματίστηκαν για το άθλημα που θα προτιμούσαν. Με τη βοήθεια των ιατρών της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ συμπλήρωσαν τα ειδικά ερωτηματολόγια και τις επόμενες ημέρες συναντήθηκαν με τον κ. Γριβέα και τεχνικούς της Ομοσπονδίας.

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Συνεργασία με ΤΕΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΕΙ

Από το έτος 2003 η ΑΝΑΠΛΑΣΗ συνεργάζεται με επιτυχία με τα ΤΕΙ Εργοθεραπείας Αθηνών, καθώς Φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Εργοθεραπείας πραγματοποιούν την κλινική άσκησή τους στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ. Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS, η ΑΝΑΠΛΑΣΗ δέχεται για την κλινική τους άσκηση και φοιτητές εργοθεραπείας άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Συνεχιζόμενη εκπαίδευση

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από την αρχή της λειτουργίας της (1996) η ΑΝΑΠΛΑΣΗ έχει καθιερώσει Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης για όλες τις ειδικότητες της Ομάδας Αποκατάστασης. Μέσα από τις τακτικές (ανά δεκαπενθήμερο) εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις το ιατρικό και θεραπευτικό προσωπικό ενημερώνεται για τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους αποκατάστασης και ανταλλάσσει επιστημονικές απόψεις με εκλεκτούς προσκεκλημένους, που προέρχονται, τόσο από τον χώρο της Αποκατάστασης, όσο και από τον ευρύτερο ιατρικό χώρο.

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3
Share |